Betere Italiaanse wijnen

  • Gratis verzending boven € 60,=
  • Betaling met IDEAL, Creditcard, Paypal, Bitcoin en Bancontact
  • levering binnen 2 werkdagen
  • |
  • |
  • Registreren

Amarone di Valpolicella en Ripasso blijven in ontwikkeling

Veneto Valpolicella

Veneto is de regio waar cultuur nog met een hoofdletter C wordt geschreven. Uit Veneto komen de mooie wijnen gemaakt van de Corvina druif; de Valpolicella, de Ripasso en de Amarone.
Ons wijnhuis Agricola Cottini heeft haar label veranderd. De nieuwe uitstraling komt tegemoet aan de kwaliteit van de wijnen. Verfijnd, elegant en met klasse.

Proces van de Amarone di Valpolicella

Het productieproces van de Amarone wijn is eigenlijk per toeval ontstaan. Een van de wijnmakers uit de regio had een fout gemaakt bij de productie van zijn Reciotto. De zoete wijn uit de regio. De wijn was opnieuw gaan gisten waardoor hij droog werd. De druivenrassen die gebruikt worden voor de Amarone zijn de Corvina, Rondinella en de Molinara. De druiven worden relatief laat geplukt en daarna in speciale droogkamers volgens de traditie natuurlijk ingedroogd waardoor ze zo'n 25% vocht verliezen. De smaak wordt hierdoor heel intens, met de pure smaak van de druif. Complex is de wijn en afhankelijk van de rijping komen smaken van drop, koffie, kaneel en lichte tabak voor. In de geur zijn rijpe kersen, zwart fruit en zelfs tonen van pruimen duidelijk aanwezig.

Ripasso in opkomst

De Ripasso wordt wel de baby Amarone genoemd. De basis van de Ripasso komt uit dezelfde druivenrassen als die gebruikt worden voor de Amarone. Echter niet ingedroogd. In een tweede fermentatie wordt de wijn in contact gebracht met de resten van de druiven die voor de Amarone zijn gebruikt en inmiddels zacht geperst. Hierdoor wordt de smaak van de Ripasson een stuk intenser nog dan bijvoorbeeld de Valpolicella Classico.
  • Weergave

Socialmedia

© Copyright 2018 Betere Italiaanse wijnen - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »