Smaak - ROOD: complexe rode wijn, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Veneto
Wijn/spijs - Eten - vlees, Eten - wild, Open haard
De ILATIUM Amarone della Valpolicella Campo Leon schaart zich onder de beste Amarone wijnen met 95 punten bij Luca Maroni voor deze jaargang. Probeer hem nu.
De druiven worden met de hand geplukt en strikt geselecteerd, afhankelijk van de rijpingsperiode, vanaf de eerste tien dagen in oktober. Daarna worden de druiven gedroogd in kratten in een gecontroleerde omgeving gedurende 100 -120 dagen. Hierdoor krijgen ze de geconcentreerde smaak die de Amarone wijnen zo kenmerken en geliefd maken.
De rijping van de wijn vindt plaats in Franse en Noord-Amerikaanse eiken vaten met een inhoud van 220 - 500 liter gedurende ongeveer 30 maanden, gevolgd door 8 -10 maanden verfijning in de fles.
De wijn is helder, intens en levendig robijnrood van kleur. Intens, complex en bijna rijk aroma, met tonen van rijpe rode bessen en kersen, met kruidige tonen van nootmuskaat en hints van cacao, vanille en zwarte peper. De wijn is warm en zacht in de mond met elegante tannines. Een verfijnde complexe, volle wijn.
Verder winkelen? Bekijk ons hele assortiment Amarone wijnen