Het kiezen van de juiste wijn bij een vleesgerecht is een leuke en moeilijke taak tegelijk. Niet alleen het vlees zelf maar de jus, kruiden of bijgerechten kunnen heel bepalend zijn. In de regel geldt dat je bij een lichtkleurige vleessoort, zoals kalfsvlees, kiest voor een soepele, elegante en lichtere rode wijn. Voorbeelden hiervan zijn de lichte Valpolicella, Rosso di Montalcino of Nebbiolo wijnen.
Onze selectie bij vlees
Het kiezen van de juiste wijn bij een vleesgerecht is een leuke en moeilijke taak tegelijk. Niet alleen het vlees zelf maar de jus, kruiden of bijgerechten kunnen heel bepalend zijn. In de regel geldt dat je bij een lichtkleurige vleessoort, zoals kalfsvlees, kiest voor een soepele, elegante en lichtere rode wijn. Voorbeelden hiervan zijn de lichte Valpolicella, Rosso di Montalcino of Nebbiolo wijnen.
Naarmate het vlees donkerder wordt kent de Italiaanse liefhebber een breed pallet aan wijnen met Sangiovese druiven (Montalcino, Chianti), bewaarwijn van Nebbiolo (Barolo) en natuurlijk Barbera wijnen (Menego, Barbera d'Alba en Asti)
Wil je advies, mail ons dan