Smaak - ROOD: complexe rode wijn, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Veneto
Wijn/spijs - Eten - vlees, Open haard, Eten - wild
Oogst: Alleen de beste druiven van belangrijke wijnjaren worden met de hand geplukt, met strenge selectie afhankelijk van de rijpingsperiode. Vervolgens worden de druiven gedroogd in een gecontroleerde omgeving gedurende 100 - 120 dagen.
De wijn rijpt in Franse en Noord-Amerikaanse eiken vaten met een inhoud van 225 - 500 liter gedurende ongeveer 42 maanden, gevolgd door 12 maanden verfijning in de fles.
Smaaknotities: De wijn heeft een ondoordringbare robijnrode kleur. Intens, complex en bijna rijk aroma van rijpe rode bessen, kersen, Amarena kersen, bosbessen, met kruidige tonen van kaneel en vanille. In de mond is hij droog, warm en zacht, met waarneembare elegante tannines. Een heerlijke complexiteit om eens lekker lang van te genieten.