De Pinot Grigio Ramato: oranje wijn uit Italië

Pinot Grigio Ramato is een bijzondere wijn die afkomstig is uit Italië en wordt gemaakt van de Pinot Grigio druif. De term "ramato" betekent "roodachtig" in het Italiaans, en verwijst naar de kleur van de wijn, die licht oranje of rosé is.

Het unieke karakter van Pinot Grigio Ramato ontstaat door een speciale productiemethode, waarbij de schillen van de druiven enige tijd worden meegegiste met het sap. Hierdoor krijgt de wijn zijn karakteristieke oranje-roze kleur en extra complexiteit en aroma's. Het resultaat is een wijn met een verrassend rijk smaakprofiel, met zowel fruitige als kruidige tonen.

Pinot Grigio Ramato heeft een frisse en levendige smaak, met tonen van citrus, appel, peer en rood fruit. Het is een uitstekende wijn om te combineren met lichte maaltijden, zoals salades, visgerechten en kipgerechten. De wijn is ook erg geschikt als aperitief, vanwege zijn verfrissende en lichte karakter.

Pinot Grigio Ramato is vooral populair in de noordelijke regio's van Italië, zoals Friuli-Venezia Giulia en Veneto. Het is een unieke en interessante wijn die steeds meer in populariteit groeit bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Proef onze Pinot Grigio Ramato wijn eens in de karakteristieke fles.

De Ramato is wezenlijk anders door deze productiemethode dan de veel bekendere Pinot Grigio wijnen. 

Pinot Grigio wijn uit Noord Italië

Pinot Grigio is een van de meest populaire witte wijnen ter wereld en is vooral bekend om zijn frisse en fruitige karakter. Deze druivensoort wordt in verschillende delen van de wereld verbouwd, maar Italië is een van de grootste producenten van Pinot Grigio wijnen ter wereld.

Pinot Grigio wijnen uit Italië worden voornamelijk geproduceerd in de noordelijke regio's van Veneto, Trentino-Alto Adige en Friuli-Venezia Giulia. Deze wijnen zijn over het algemeen licht, verfrissend en hebben een subtiele fruitige smaak met tonen van appel, perzik en citrus.

Pinot Grigio wijnen uit Italië variëren echter van regio tot regio. Zo zijn de wijnen uit Friuli-Venezia Giulia vaak iets voller en complexer van smaak dan die uit Veneto, terwijl de wijnen uit Trentino-Alto Adige bekend staan om hun uitgesproken mineraliteit en frisse zuren.

Bekijk ons assortiment Pinot Grigio wijn eens