Timorasso druif uit Tortona levert witte klasse wijn op

Als je op zoek bent naar een unieke en verrukkelijke wijnervaring, dan moet je zeker eens de Timorasso wijnen proberen. Deze wijnen zijn afkomstig uit de regio Piemonte in Italië en worden gemaakt van de Timorasso druif, een zeldzame druivensoort die alleen in dit gebied wordt verbouwd.

De Timorasso druif werd bijna vergeten, maar is de laatste jaren weer herontdekt en wordt nu gezien als een van de meest interessante druivensoorten van Italië. De wijnen die ervan worden gemaakt hebben een unieke smaak die doet denken aan honing, citrus en noten, met een mooie balans tussen zuurgraad en zoetheid.

FiltersFilters

Cantina di Tortona

Derthona Timorasso DOC

De Timorasso is een karaktervolle druif die eenzelfde wijnen voortbrengt. De druif lijkt tevens goed bestand tegen de huidige klimaat omstandigheden e
€17,50

Cantina di Tortona

Piccolo Derthona Timorasso DOC

Rijke witte wijn uit Piëmonte, gemaakt van de Timorasso druif. Wijnen van deze druif worden lokaal wel de witte barolo wijnen genoemd.
€13,50

Cantina di Tortona

Aemalia Scauri Timorasso Riserva DOC

De timorasso druif uit Piemonte geeft aromatische witte wijnen met bewaarpotentieel. Deze prachtige volle houtgerijpte witte wijn wordt lokaal liefkoz
€22,50
Pagina 1 van 1