Zinfandel en Primitivo druiven; nader verklaard

De druivensoorten Zinfandel en Primitivo worden vaak verward en beschouwd als hetzelfde, maar ze hebben toch enkele verschillen. Beide druivensoorten staan bekend om hun volle smaak en rijke aroma's van bessen en kruiden.

Zinfandel komt oorspronkelijk uit Californië en is een van de meest populaire druivensoorten in de Verenigde Staten. Deze druif levert zware, robijnrode wijnen met intense smaken van bessen en kruiden. Zinfandel is ideaal voor het maken van rode wijn met stevige tannines en een volle afdronk.

Primitivo, aan de andere kant, komt oorspronkelijk uit Puglia, Italië en is een van de meest gewaardeerde druivensoorten in Zuid-Italië. Bekijk onze wijnen uit Puglia op de pagina special. Deze druif levert donkerrode wijnen met intense aroma's van bessen en een licht peppertje. Primitivo-wijn is bekend om zijn verfijnde structuur en delicate tannines.

Of je nu een fan bent van Zinfandel of Primitivo, beide druivensoorten zijn de moeite waard om te ontdekken vanwege hun unieke smaken en aroma's. Proef ze beide en ontdek welke het beste bij jouw smaak past.

Van de Primitivo druif worden diverse kwaliteiten gemaakt. De Primitivo di Manduria is de meest aansprekende en ook hiervan bestaan diverse kwaliteiten. Waarbij in de regel geldt dat de duurdere varianten geconcentreerder zijn en nog een stuk meer body hebben dan de overige Primitivo di Manduria wijnen. Bekijk al onze Primitivo di Manduria wijnen

Een minder bekende variant is de Primitivo of Primitivo di Manduria in de Dolce (zoete) variant. Deze wijn past uitstekend bij kazen bijvoorbeeld of chocolade