Prosecco,  Spumante en Metodo Classico wijnen toegelicht

Prosecco en Spumante zijn beide populaire dranken die in de loop der jaren een groeiende populariteit hebben gekregen. Prosecco is een type mousserende wijn die afkomstig is uit de regio Veneto in Noord-Italië, terwijl Spumante een algemene term is voor elke mousserende wijn, ongeacht de regio of stijl.

Prosecco wordt gemaakt van de Glera druif en heeft een lichte, frisse smaak met tonen van appel, peer en citrus. Het wordt vaak geserveerd als aperitief of tijdens feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften of verjaardagsfeesten. Prosecco wordt ook vaak gebruikt als basis voor populaire dranken zoals Bellini en Aperol Spritz.

Bekijk onze speciale Prosecco pagina

Spumante, aan de andere kant, is een algemene term voor mousserende wijn die in verschillende regio's over de hele wereld wordt geproduceerd. Het kan worden gemaakt van verschillende druivensoorten en heeft een uiteenlopende smaak, van droog en crisp tot zoet en fruitig.

Zowel Prosecco als Spumante worden geproduceerd met de méthode charmat, waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in gesloten tanks, waardoor de koolzuur aan de drank wordt toegevoegd.

De kwaliteitsverschillen bij Prosecco vind je hoofdzakelijk terug in de lengte van het proces. Als de wijnen onder lagere temperatuur worden gemaakt krijg je een zachtere aangename mousse en behoud de druif meer van zijn aroma's. Dit proces wordt bij het wijnhuis van San Simone gepromoot. Bekijk hier de speciale San Simone pagina 

Wanneer u op zoek bent naar een verfrissende en feestelijke drank, dan zijn Prosecco en Spumante de perfecte keuze. Of u nu op zoek bent naar een mousserende wijn voor een speciaal evenement of gewoon een gezellige avond thuis, deze dranken bieden iets voor iedereen. Prosecco en Spumante zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en bieden een uitgebreid assortiment aan smaken en stijlen, dus er is altijd een perfecte optie voor elke gelegenheid.

Metodo Classico:

De Italiaanse Metodo Classico wijn is een bijzondere en prestigieuze categorie mousserende wijnen die worden geproduceerd volgens de traditionele methode van Champagne. Deze wijnen worden gemaakt door middel van een tweede fermentatie in de fles en onderscheiden zich door hun finesse, complexiteit en delicate bubbels.

De Italiaanse Metodo Classico wijn wordt geproduceerd in verschillende regio's van Italië, waaronder Franciacorta, Trento en Oltrepò Pavese. Elke regio heeft zijn eigen unieke smaak en stijl, maar alle Italiaanse Metodo Classico-wijnen delen een gezamenlijke passie voor kwaliteit en traditie.

De druiven die worden gebruikt voor deze wijnen zijn meestal Chardonnay, Pinot Nero en Pinot Bianco, die worden geplukt uit de meest geschikte wijngaarden in de regio. De wijnen worden vervolgens gerijpt op fles voor een bepaalde periode, wat resulteert in een complexe smaak en aroma profiel.

De Italiaanse Metodo Classico wijn wordt vaak geserveerd tijdens formele gelegenheden, zoals bruiloften en galadiners, maar is ook geschikt voor een gezellige avond thuis. Deze wijnen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en bieden een uitgebreid assortiment aan smaken en stijlen, waardoor er altijd een perfecte optie is voor elke gelegenheid.

Of u nu een liefhebber bent van fijne mousserende wijnen of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een feestelijke gelegenheid, de Italiaanse Metodo Classico wijn is de perfecte keuze. Deze wijnen bieden een unieke combinatie van kwaliteit, finesse en traditie en zijn een echte aanvulling op elk feest of speciale gelegenheid