Super Tuscan wijnen : een bijzondere wijncategorie

Als het gaat om Italiaanse wijnen, dan zijn Supertuscans wijnen die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Supertuscans is een niet-officiële term die gebruikt wordt om wijnen te beschrijven die geproduceerd worden in Toscane, maar niet voldoen aan de DOC(G) of DOCG classificaties. Supertuscan wijnen worden beschouwd als de meest iconische en prestigieuze wijnen uit de regio.

Supertuscan wijnen staan bekend om hun unieke karakter en kwaliteit. Ze zijn meestal gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en/of Sangiovese, en worden vaak op hout gerijpt. Deze combinatie van druivensoorten zorgt voor een rijke en complexe smaak die vaak wordt omschreven als kruidig en fruitig.

Veelal zijn het de zogenaamde signatuurwijnen van de wijnmaker. Natuurlijk maakt de wijnmaker de bekende wijnsoorten uit zijn gebied zoals de Chianti Classico DOCG, de Brunello di Montalcino, de Amarone della Valpolicella etc. Dat levert immers zijn boterham. Maar vaak zie je dat de wijnboer ook op zoek gaat naar een 'eigen' wijn. Eentje die niet onder een classificatie valt. Vaak wel zijn trots omdat het 'zijn' wijn is.

FiltersFilters

Valdipiatta

Pinot Nero IGT 2018

Heel elegante rode wijn, met verfijnde houtsmaak en veel rood fruit. Lange afdronk en zeer plezierig in de mond
€23,50

Mormoraia

Mormoraia 'Mytilus' SuperTuscan IGT Organic 2018

Biologische SuperTuscan van het wijnhuis Mormoraia in Toscane. Een aangenaam zachte, kruidige rode wijn met lange afdronk die prima staat naast rood v
€28,75

Mormoraia

Mormoraia 'Mytilus' SuperTuscan IGT Organic 2015

Biologische SuperTuscan van het wijnhuis Mormoraia in Toscane. Een aangenaam zachte, kruidige rode wijn met lange afdronk die prima staat naast rood v
€26,95
Pagina 1 van 1