Selectie Jurgen
"Eigenlijk kunnen we over deze wijn heel kort zijn: Klassewijn!
De Superiore heeft een hele krachtige smaak. Fraaie donkere wijn. Peper, fijn hout, gerijpt fruit. Complexe wijn waar je lekker van gaat zitten genieten of welke je als stevige begeleider van een mooi stuk vlees op tafel zet. Latium di Morini behoort o.a. met deze wijn tot mijn favorieten."
Smaak - ROOD: zeer stevige rode wijn, rijk en puur van smaak
Regio - Veneto
Wijn/spijs - Eten - kaas, Eten - vlees, Open haard
De druiven worden met de hand geplukt tijdens de laatste tien dagen van september en de eerste tien dagen van oktober en worden verpakt in kratten. De druiven worden vervolgens 25 - 30 dagen gedroogd om een wat intensere smaak te krijgen.
De rijping van de wijn vindt plaats in Franse en Noord-Amerikaanse eiken vaten met een inhoud van 500 liter gedurende ongeveer 12 - 15 maanden, gevolgd door 6 maanden verfijning in de fles.
Een heldere wijn met een granaatrode kleur, een intens en complex aroma met waargenomen rijp fruit, mineralen en specerijen. Hij is droog, warm en zacht in de mond. Doordat de wijn van dezelfde druiven wordt gemaakt als de Amarone is dit een geweldig alternatief om eens te proberen voor liefhebbers van deze wijn.
De bekende Italiaanse wijnkenner Luca Maroni heeft deze wijn beoordeeld met een superhoge score van 94 punten!