De geschiedenis van onze Sardinische wijnboerderij begint al lang geleden, begin 20er jaren 1900, in de regio Barbagia, toen de familie Gregu begon met de teelt van wijnstokken en de productie van wijn voor consumptie thuis of los verkocht in het dorp en gebieden in de buurt.
Vanaf dat moment zijn de aanwijzingen van het gezin en de wijnbouw voorlopig verdeeld, maar de band met het land en de wijn is nooit ten einde gekomen.

Met het verstrijken van de tijd hebben deze wortels kracht en bewustzijn gekregen om een ​​concrete band te worden die de jongste leden van het gezin kan betrekken.

 
Tegenwoordig wordt deze band intenser en dynamischer door het initiatief van de nieuwe familietakken, de jongste en ondernemende mensen die zich in Gallura hebben gevestigd, de oorsprong van het gezin, de leer van de voorouders en de Sardinische wijntraditie hebben gevolgd, en deze hebben gecombineerd tot een nieuwe visie, in een wijnproject. Zo komt Tenute Gregu, een Sardijnse wijnboerderij tot leven, als een uitdrukking van traditie en innovatie, kwaliteit en uitmuntendheid bij de productie van de typische wijnstokrassen van Gallura Region en Sardinië.

Een uitdaging waar we elke dag voor staan ​​met een frisse geest, maar geworteld in de Sardijnse wijntraditie, een band met het land dat doorgaat en vernieuwd wordt.

De twee belangrijkste druiven zijn de Vermentino en de Cannonau

FiltersFilters
Geen producten gevonden...