Smaak - ROOD: Rode tafelwijn, stevig en fruitig
Regio - Piëmonte
Wijn/spijs - Eten - kaas, Eten - vlees
In Piëmonte is naast de Nebbiolo de Barbera zeer populair. In het pittoreske plaatsje Alba worden hele verfijnde wijnen hiervan gemaakt waarvan deze Barbera d'Alba Superiore een hele mooie is.
De wijn wordt gedurende 12 - 14 maanden in nieuwe Franse kleine vaten gerijpt voor een verfijnde smaak ontwikkeling. Na de nodige rijping in vaten, wordt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles gerijpt voor de vrijlating op de markt.
De kleur is Intens, robijnrood en de geur kenmerkt zich door specerijen, bessen en rood fruit.
De smaak is droog, krachtig maar fris, dankzij de goede zuurgraad van de Barbera, de wijn heeft een evenwichtige en lange afdronk.
De Barbera d'Alba laat zich prima combineren met gestructureerde voorgerechten en
vleesgerechten. Een zeer aangenaam gezelschap, zowel aan tafel als na de lunch.
Beoordelingen
Luca Maroni - 2022 - 95 pnt