Type wijn | Rode wijn, Droog |
Smaak | Krachtig en rijk; rijpe kers, pruim, fijne houttoets |
Neus | Rijp rood fruit, vanille, kruidig hout |
Regio | Piemonte – Nizza Monferrato (Asti) |
Classificatie | Nizza DOCG Riserva |
Drinkvenster | Op dronk vanaf 3 jaar; bewaarpotentieel 20–25 jaar |
Wijn/spijs | Vlees, Pasta, Kaas |
Barbera met kracht en klasse
Diep paarsrood met violette schakeringen: Bricco Bonfante oogt indrukwekkend en veelbelovend. In de eerste slok proef je meteen waarom deze cru in Nizza zo geliefd is: intens, maar verfijnd. De kleur verraadt concentratie; de glans geeft alvast een hint naar die lange, sappige afdronk.
De smaak is royaal en gelaagd: rijpe kers en pruim voeren de boventoon, omlijst door fijne houtkruiden. Het mondgevoel is vol en “polposo”(sappig), met energie en precisie. Zuren houden het geheel fris; de tannine is rijp en zijdeachtig. Rijkdom zonder log te worden – precies die balans die Barbera op topniveau zo aantrekkelijk maakt.
In de neus veel rood en zwart fruit, een vleugje vanille en ceder, en subtiel kruidig hout. Alles in harmonie, met lengte die maar blijft doorgaan. Fijn!, want dit is zo’n glas dat vraagt om nog een slok en moeiteloos aan tafel meekomt.
Gemaakt van 100% Barbera van de hooggelegen “Bricco” (zuid/zuid-oost, ca. 250 m). De wijn rijpt in totaal circa 20 maanden op Frans eiken: eerst 10 maanden op nieuwe barriques, daarna in 25 hl vaten; vervolgens nog 12 maanden flesrust in de kelder. Serveer op 16–18 °C. Wegleggen kan uitstekend: bij constante keldercondities is 20–25 jaar haalbaar.
Wijn-spijs? Denk aan brasato, wild of paddenstoelen met polenta; ook heerlijk bij pasta met truffel of gerijpte harde kazen. Pure genieten: veel smaak, mooie neus en eerlijke kracht – een Nizza Riserva met klasse en drinkplezier.
- Merk: Marco Bonfante
- Alcohol % 15,5 %
- Volume 750 ml
- Temperatuur aanbevolen 16-18 graden
- Druiven 100% Barbera
