Bij een goed Italiaans gerecht hoort een glas Sangiovese wijn

De Sangiovese druif groeit voornamelijk in Toscane en is een van de meest geplante druiven in Italië. Zeker in Midden-Italië is het dé overheersende druif. Diverse Toscaanse wijnen bevatten dan ook de Sangiovese druif. Sangiovese wijn is vaak stevig en rond, maar heeft ook een fruitig karakter. De wijn beschikt vaak over een hoge zuurgraad en veel tannine. Vaak wordt Sangiovese wijn gedronken bij vlees, maar het is ook een prima wijn om bij pasta te drinken.

FiltersFilters

Valdipiatta

Rosso di Montepulciano

Druiven : 80% Sangiovese, 15% Canaiolo, 5% Mammolo De Rosso is het 'kleine' broertje van de bekende Vino Nobile di Montepulciano. Een prachtige rod
€14,50

Azienda Scacciadiavoli

Montefalco Rosso DOC - MAGNUM 1,5 liter

De Montefalco Rosso is een fruitige robijnrode wijn met veel potentie. Met als basis voor de wijn de smaakvolle Sangiovese druif is dit Italiaanse wij
€47,95
Pagina 3 van 3