Onderstaand rundvleesgerecht is een persoonlijke favoriet van mij en dan in het bijzonder dit gerecht uit de bekende 'Zilveren lepel', de Italiaanse kookbijbel ook wel genoemd.
De combinatie van het rundvlees met de Barbera maakt dit gerecht zo lekker. Mijn advies; wees ook zeker niet te zuinig met de Barbera. Een halve liter per kilo vlees is geen overbodige luxe. Hoe langer je het potje laat inkoken immers, des te smaakvoller wordt deze.
Kies daarbij ook voor een kwalitatief goede Barbera wijn. Het is immers jammer als je zorgvuldig geselecteerd stuk vlees ten onder gaat aan slechte wijn. Persoonlijk doe ik er minimaal de kwaliteit van de Marco Bonfante Stella Rossa Barbera d'Asti Superiore in, maar een Menego geeft zelfs nog meer smaak.
Ingredienten
1 kg Runderlende
2 tenen knoflook, 50 gram boter, 2 dl olijfolie
5 dl Barbera wijn
2 uien fijngehakt
80 gram wortel in blokjes gesneden
50 gram bleekselderij
3 eetlepels passata
1 liter vleesbouillon zelf gemaakt of evt. blokjes
mespuntje kaneel, nootmuskaat, baaltje met rozemarijn en tijm